Vakantie Lapland oktober

In de maand oktober naar Lapland voor een vakantie?

Vakantie Lapland oktoberIn de maand oktober naar Lapland, dat is geweldig! We zijn bijna vergeten wat het is om het echte wintergevoel te ervaren. Wanneer u dit gevoel weer wilt ervaren in een gebied dat nog ongerept is en niet overspoeld door toeristen, is Lapland een bijzonder interessante bestemming. Het thuis van de kerstman wordt gedomineerd door lange winters en constante sneeuw. Een heerlijke sfeer te midden van een prachtig landschap. De lokale bewoners leven hier al eeuwen hand in hand met de natuur en hebben een fascinerende cultuur ontwikkeld. Ervaar het zelf en ontdek de omgeving op traditionele wijze. Een fantastische ervaring waarbij u binnen de kortste keren verliefd wordt op Lapland. Een parel in het uiterste noorden van Scandinavië. Bekijk hieronder meer leuke weetjes over de mogelijkheden voor excursies van een vakantie in Lapland in de maand oktober.

Bekijk hier meer over Lapland vakanties in oktober >>

In de maand oktober naar Lapland:

Bekijk hier de vakanties en rondreizen in Lapland voor de maand oktober en andere maanden:

Vakantie Lapland oktober          Vakantie Lapland oktober
Vakantie Lapland oktober           Vakantie Lapland oktober

Vakantie Lapland oktober, reistips:

Een andere manier van leven

Door de extreme weersomstandigheden zal het leven hier op aangepast moeten worden. Maak kennis met een andere manier van leven. Ervaar hoe het is om in Lapland te wonen en te leven. Een unieke ervaring door bijvoorbeeld de volgende activiteiten te ondernemen:

  • Verblijf in een traditionele blokhut of ijshotel
  • Ga mee op rendierensafari
  • Ontdek het ijsvissen op bevroren meren
  • Kies voor langlaufen door de uitgestrekte bossen
  • Verken de omgeving per sneeuwscooter

Lapland blijft verbazen. Iedere dag is anders en daarmee is Lapland een unieke vakantiebestemming. Bekijk nu deze prachtige reizen door op de groene knoppen te klikken, zo kunt u het actuele reisaanbod bekijken (ook voor de maand oktober). Voor meer leuke reisinformatie naar Lapland: https://rondreislapland.nl/.

Bekijk hier meer over rondreizen door Lapland en het actuele reisaanbod voor Lapland >>

Rondreis Lapland oktober:

  • Oktober in Lapland.

Lapland kent geen vier, maar zes seizoenen. Oktober tot begin december wordt Kaamos genoemd. Hoewel de eerste sneeuw soms al in augustus omlaag dwarrelt, ben je er in oktober helemaal van verzekerd dat er al een laagje sneeuw zal liggen. Vaak blijft deze sneeuw ook al liggen, omdat de temperaturen overdag niet veel meer oplopen. In de skigebieden wordt de sneeuwlaag aangevuld door middel van sneeuwkanonnen, zodat je op een aantal pistes zelfs al kunt skiën in oktober. Hieronder leest u meer informatie over mooie vakanties in Lapland.

  • Kaamos

Omdat in oktober het daglicht al een stuk minder is geworden, is het overdag echt wat schemerig (vakantie Lapland oktober informatie). De zon komt in deze tijd van het jaar niet meer boven de horizon uit. Dit schemerlicht in combinatie met een laag sneeuw zorgt voor een bijzonder effect dat ook wel Kaamos wordt genoemd (vakantie Lapland oktober informatie). Veel mensen kennen dit verschijnsel waarschijnlijk ook wel als het Poollicht. Je ziet dan een soort paars-blauwachtige gloed boven de sneeuw, heel bijzonder. Ook is er rond deze tijd zeker een kans dat je kennis kunt maken met het Noorderlicht. (Bron: https://rondreislapland.nl/vakantie-lapland-oktober/).

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *