Reis Lapland Noorderlicht

Reis Lapland Noorderlicht

Reis Lapland Noorderlicht, een bijzondere ervaring.

Reis Lapland NoorderlichtVeel mensen boeken een reis naar Lapland voor het Noorderlicht. Het Noorderlicht is een prachtig natuurverschijnsel. Een andere benaming is Poollicht. Het ontstaat doordat er elektrisch geladen deeltjes de atmosfeer binnendringen. Door magnetische polen worden deze deeltjes aangetrokken. In de atmosfeer komen de deeltjes in botsing met atomen, waarbij de energie van de deeltjes wordt overgedragen op het zuurstof en stikstof. Het resultaat van de vrijgekomen energie is een kleurrijk licht, op het noordelijk halfrond Noorderlicht genaamd. Op het zuidelijk halfrond wordt deze verschijning het Zuiderlicht genoemd. Hieronder komt u meer informatie tegen over een mooie reis naar het Noorderlicht in Lapland, tevens heeft u de mogelijkheid om een prachtige rondreis of vakantie te boeken in Lapland (Reis Lapland Noorderlicht informatie). Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Lapland. Klik op de blauwe link om het totale reisaanbod voor Lapland terug te vinden en om het Noorderlicht te gaan bewonderen.

Bekijk hier meer over Noorderlicht excursies en reizen >>

Reis Lapland Noorderlicht boeken:

Bekijk hier de Noorderlicht reizen voor Lapland:

Reis Lapland Noorderlicht          Reis Lapland Noorderlicht
Reis Lapland Noorderlicht           Reis Lapland Noorderlicht

Reis Lapland Noorderlicht, meer informatie:

Wanneer zie je het Noorderlicht?

Het Noorderlicht vindt het gehele jaar plaats, maar het is alleen waar te nemen als het helemaal donker is. Wanneer het precies plaatsvindt is vaak moeilijk te voorspellen. De meeste kans maakt u in de winter, want dan zijn de nachten lang. Of het Noorderlicht zichtbaar is, is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Reis Lapland NoorderlichtDe hemel moet helder zijn
  • Er moet geen lichtvervuiling zijn. Dit geldt voor zowel natuurlijke als kunstmatige lichtbronnen
  • Activiteit op de zon

We kunnen u nooit garanderen dat u het Noorderlicht zult zien tijdens uw bezoek aan Lapland. Maar wanneer u in de winterperiode een bezoek brengt aan Lapland, dan moet u wel erg veel pech hebben wilt u het Noorderlicht niet mee kunnen maken. Het Noorderlicht wordt ook wel het poollicht genoemd, dit is een benaming voor het groene verschijnsel in de lucht. Het Noorderlicht ontstaat doordat zonnedeeltjes de atmosfeer binnen dringen. Deze elektrische deeltjes (zonnedeeltjes) worden door het magnetisme van de polen van de aarde aangetrokken. Wanneer de deeltjes de atmosfeer binnen dringen botsen deze deeltjes met atomen waarbij de energie, die daarbij vrij komt op de zuurstof en stikstof, wordt overgedragen. Daarbij ontstaat dan een kleurrijk spel van licht. De kleur is afhankelijk van de hoogte waarop de energie vrijkomt. Op het Noordelijk halfrond wordt dit dan wel het noorderlicht genoemd en op het Zuidelijk halfrond het zuiderlicht. De beste periode om het noorderlicht te kunnen zien is van september tot en met april, dus tijdens de wintermaanden. Andere voorwaarden zijn dat er geen ander licht in de buurt zal zijn en de hemel moet helder zijn. Er zal ook een activiteit op zon moeten hebben plaatsgevonden die de uitstoot van de elektrisch geladen deeltjes veroorzaakt, dit zorgt voor een prachtige sfeer in de lucht. Zo is het ook mogelijk om het Noorderlicht te bewonderen vanuit een ijshotel of vanaf bijvoorbeeld een mooie berg. Het slapen in een ijshotel en het kijken naar het Noorderlicht kan voor een onvergetelijke ervaring zorgen. Voor vakanties in Lapland en om het Noorderlicht te bewonderen kunt u meer informatie bekijken via: https://laplandreizen.com/vakantie-lapland-noorderlicht/ ook kunt meer te weten komen op https://rondreislapland.nl/lapland-reis-noorderlicht/.

Bekijk hier meer over rondreizen door Lapland en de Noorderlicht reizen >>

Voor meer Lapland reizen:

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *